2020. január 26. vasárnap

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

NINCS JELENTÉKTELEN IMÁDSÁG

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért. (Ef 6,18)

Eljött az ideje, hogy süssek a sütőversenyre. Többhetes felkészülést követően sem voltam meggyőződve arról, hogy a muffinok versenykész állapotban kerülnek ki a sütőmből. A versenyt megelőző vasárnapon eléggé bátortalanul léptem be a vasárnapi iskola termébe. Az óra végén a vezetőnk, Mr. Jean imakéréseket várt tőlünk. Amikor láttam, hogy senki sem jelentkezik, egy kicsit szégyenlősen ugyan, de felemeltem a kezemet. "Lehet, hogy ez annyira nem is fontos, de azért elmondom. A süteménykészítő versenyre holnap kerül sor, és azt kérném Istentől, hogy a muffinjaim szép magasak legyenek" - mondtam minden bátorságomat összeszedve. Mr. Jean kis kuncogás után arról tájékoztatott, hogy Istennél nem létezik jelentéktelen imádság.
Amikor úgy érzem, hogy az imádságom terhet jelent az Úrnak, a fenti igeversre gondolok és a leckére, amit soha nem felejtek el. Ő az idő korlátlan uraként képes mindannyiunk imádságát mindenkor meghallgatni és válaszolni rájuk. Megtanultam, hogy az imádság nem más, mint egy párbeszéd, egy gyönyörű kapcsolat lehetősége Istenünkkel.

Imádság: Drága Urunk, segíts minden terhünket eléd hoznunk imáinkban, és így közelebb kerülni hozzád! Ámen.

Ma kis és nagy problémáimért is imádkozni fogok.
Eliza Smith (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK IMÁDKOZNI TANULNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek