2020. január 29. szerda

Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: "Kelj fel, és menj Dél felé a Jeruzsálemből Gázába vezető útra, amely néptelen." Ő felkelt, és elindult. És íme, egy etióp férfi, a kandakénak, az etiópok királynőjének udvari főembere, aki egész kincstára fölé volt rendelve, és Jeruzsálemben járt az Istent imádni, visszatérőben hintóján ülve olvasta Ézsaiás prófétát. Ezt mondta a Lélek Fülöpnek: "Menj oda, és csatlakozz ahhoz a hintóhoz." Amikor Fülöp odafutott, hallotta, hogy Ézsaiás prófétát olvassa, és megkérdezte tőle: "Érted is, amit olvasol?" Erre az így válaszolt: "Hogyan érthetném, míg valaki meg nem magyarázza?" És megkérte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön mellé. Az Írásnak az a szakasza, amelyet olvasott, ez volt: "Amint a juhot levágni viszik, és amint a bárány néma a nyírója előtt, úgy nem nyitja meg a száját. A megaláztatásért elvétetett róla az ítélet, nemzetségét ki sorolhatná fel? Mert élete felvitetik a földről." Az udvari főember megkérdezte Fülöptől: "Kérlek, kiről mondja ezt a próféta? Önmagáról vagy valaki másról?" Fülöp beszélni kezdett, és az Írásnak ebből a helyéből kiindulva hirdette neki Jézust. Amint tovább haladtak az úton, valami vízhez értek, és így szólt az udvari főember: "Íme, itt a víz! Mi akadálya annak, hogy megkeresztelkedjem?" (Ezt mondta neki Fülöp: "Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet." Ő pedig így válaszolt: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.") Megparancsolta, hogy álljon meg a hintó, és leszálltak a vízbe mind a ketten, Fülöp és az udvari főember, és megkeresztelte őt. Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és nem látta őt többé az udvari főember, de örvendezve haladt tovább az útján.

ApCsel 8,26-39.

TOLMÁCSOLÓ EMBEREK

Amikor Fülöp odafutott, hallotta, hogy Ézsaiás prófétát olvassa, és megkérdezte: Érted is, amit olvasol? Hogyan érthetném, míg valaki meg nem magyarázza? (ApCsel 8,30-31)

Mindig nagyon tetszettek a Csendes Percek fedőlapján található képek, de néha nem teljesen értem a művész kifejező szándékát. Ezért nagyon hálás vagyok a kiadvány második oldalán található eligazításért, mely a művész munkájába enged betekintést. E nélkül a segítség nélkül a festmények egyes jellegzetességeit bizonyára nem fedezném fel.
Eszembe jut, hogy sokszor mi is elmulasztjuk a lehetőséget, hogy igazán megértsük Isten életünkre vonatkozó terveit. Nekünk nem állnak rendelkezésünkre olyan magyarázó emberek, mint amilyenek például József (1Móz 40) vagy Dániel (Dán 2) voltak, amikor az alkalmatlanságunk érzése eluralkodik rajtunk egy-egy probléma láttán. De Isten mindig elérhető, hozzá fordulhatunk bizalommal éjjel és nappal.
Azért mi is sok segítséget találhatunk. Ilyenek lehetnek a lelkipásztorok, a Biblia, keresztény könyvek, bibliacsoportok, keresztény barátaink. Isten azért gondoskodik számunkra ilyen segítőkről, hogy cserébe mi is segíthessünk másoknak.

Imádság: Szerető Istenünk, miközben a Bibliát azért tanulmányozzuk, hogy jobban megértsük, segíts, hogy ismeretünket megoszthassuk a környezetünkben mindazokkal, akik a te igéd igazságát keresik. Ámen.

Ma figyelem mások szempontjait, hogy érthessem Isten szavát.
Janet Gilchrist (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek