2020. február 1. szombat

Amikor elbocsátotta a fáraó a népet, nem vezette őket Isten a filiszteusok országa felé, bár az közel volt, mert úgy gondolta Isten, hogy hátha megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatér Egyiptomba. Ezért kerülő útra vezette Isten a népet a Vörös-tenger pusztája felé. Hadirendben vonultak el Izráel fiai Egyiptomból. József tetemét is magával vitte Mózes, mert ünnepélyesen megeskette ő Izráel fiait: Bizonyosan gondja lesz rátok Istennek, és akkor vigyétek el innen az én tetememet is magatokkal! Azután fölkerekedtek Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,17-22.

UTAZÁS

Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja járását. (Péld 16,9)

Nemrég feleségemmel útnak indultunk, hogy részt vegyünk a lányom egyetemén rendezett szülői hétvégén. Fél órával az indulás után a fékhibát jelző lámpa kigyulladt a műszerfalon. Azonnal úgy döntöttünk, hogy hazamegyünk a másik kocsiért, ezt pedig útközben beadjuk a szervizbe. A szerelő kiderítette, hogy a féknek semmi baja, viszont egy sokkal nagyobb hibája van a kocsinak, ami miatt útközben valószínűleg lerobbantunk volna. Nem tudom, miért jelzett pont ez a lámpa, de örülök, hogy így történt.
Néha Isten is bekapcsol figyelmeztető jelzéseket. Lehet ez egy barát szava, egy ismeretlennel való beszélgetés, valami, amit hallunk a rádióban vagy egy könyvben olvasunk. Olyan jó tudni, hogy Isten velünk van, irányít minket, és ha figyelünk a jelzéseire, ő a helyes irányba fog vezetni minket.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy, és világítasz utunkon. Ámen.

Akkor is követem Istent, ha nem értem az utat, amin vezet.
Brian Foster (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELSŐÉVES FŐISKOLAI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek