2020. február 17. hétfő

Íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. Azt a kijelentést kapta a Szentlélektől, hogy nem hal meg addig, amíg meg nem látja az Úr Krisztusát. A Lélek indítására elment a templomba, és amikor a gyermek Jézust bevitték szülei, hogy eleget tegyenek a törvény előírásainak, akkor karjába vette, áldotta az Istent, és ezt mondta: "Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátták szemeim üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak, és dicsőségül népednek, Izráelnek." Apja és anyja csodálkoztak a róla mondottakon, Simeon pedig megáldotta őket, és ezt mondta anyjának, Máriának: "Íme, ő sokak elesésére és felemelésére rendeltetett Izráelben, és jelül, amelynek ellene mondanak, - a te lelkedet is éles kard járja majd át -, hogy nyilvánvalóvá legyen sok szív gondolata."

Lk 2,25-35.

KITARTÁS A HITBEN

És íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. (Lk 2,25)

Úgy érzem, hitem gyakran híján van a kitartásnak és a türelemnek, de nagyszüleim példája inspirál. Ők a kommunista terror idejében éltek, de a világ nagy csalódásai nem törték meg őket. A nagyszüleim felkészültek a hosszú várakozásra, és ragaszkodtak a hitükhöz. Kitartóak voltak, és nem engedték kihűlni az Isten iránti szeretetüket. Megingathatatlan reménységgel várták az Isten által kirendelt időt.
A nagyszüleim kitartóan várakoztak Istenre, mert szerették őt. Bár az emberek sokszor cserbenhagyták őket, Isten sohasem tette. Ahogy Simeon hűségesen várta a Messiás eljövetelét, úgy a nagyszüleim is elszántak maradtak.
A kitartás erényét megtaníthatjuk gyermekeinknek és unokáinknak is. Imádkozom azért, hogy a kitartás példaképei lehessünk a következő nemzedék számára, hogy megtanulhassák, mit jelent csendesen és örömmel várni Krisztus eljövetelére.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy kitartóan és erős hittel várjuk eljöveteledet! Ámen.

Ki inspirált engem a hitben való kitartásra?
Daniel Topalski (Várna, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK POLITIKAI ZAVARGÁSOK KÖZEPETTE ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek