2020. február 27. csütörtök

Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van. Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.

1Jn 5,13-15.

MARADÉKTALANUL

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket. (1Jn 5,14)

Kislány koromban nagyon szívesen látogattam a nagymamámat, aki 300 kilométerre lakott tőlünk. Rendkívül elfoglalt nő volt - főzött, mosott, vasalt, kertészkedett és varrt. Minden alkalommal, amikor meglátogattuk, finom falatokkal kínált, játékokat adott, amelyekkel játszhattunk, és társasokat, hogy esős napokon is szórakozhassunk. Minden délután időt szentelt a bibliaolvasásra, majd meghallgatta a rádióban az evangéliumi órát, miközben valamit foltozott, vagy épp borsót szemezgetett.
Különleges tulajdonsága volt a nagymamámnak, hogy mindig volt ideje másokat meghallgatni, még minket, gyerekeket is. Amikor odamentem hozzá egy gondolattal vagy kérdéssel, abbahagyta, amit éppen csinált, és a teljes figyelmét nekem szentelte. Még most is magam előtt látom az arcát, ahogy mosolyog és szeretettel fogad.
Évekkel később, amikor valami gondom volt, és imádkozni próbáltam, azon tűnődtem, vajon Istennek van-e elég ideje, hogy meghallgassa a látszólag gyerekes gondolataimat és imáimat. Aztán az 1Jn fenti versei emlékeztettek, hogy a nagymamám Isten szeretetét sugározta rám - aki szintén nagyon elfoglalt, és így is mindig szeretettel fogad minket.

Imádság: Istenünk, tudjuk, hogy meghallgatsz, amikor feltárjuk előtted gondolatainkat és vágyainkat. Segíts, hogy mi is szánjunk időt rád! Ámen.

Isten maradéktalan figyelmét mindig megkapom.
Linda Birchall (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZTARTÁSBELIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek