2020. március 4. szerda

Akkor a fáraó hívatta Józsefet, és sietve kihozták a tömlöcből. Ő megborotválkozott, ruhát váltott, és bement a fáraóhoz. A fáraó ezt mondta Józsefnek: Álmot álmodtam, de senki sem tudja megfejteni. Rólad azt hallottam, hogy ha meghallod az álmot, meg tudod fejteni. József így felelt a fáraónak: Nem én, hanem Isten ad választ a fáraó javára.
Józsefnek pedig ezt mondta a fáraó: Miután Isten mindezt neked adta tudtul, nincs hozzád hasonló értelmes és bölcs ember. Te leszel házam gondviselője, és egész népem a te szavadnak engedelmeskedik. Csak a trón tesz engem nagyobbá nálad. Azután ezt mondta a fáraó Józsefnek: Nézd, én téged egész Egyiptom felügyelőjévé teszlek! És levette a fáraó a pecsétgyűrűt a kezéről, és József kezére tette, gyolcsruhába öltöztette, és aranyláncot tett a nyakába. Majd körülhordoztatta második kocsiján, és így kiáltottak előtte: Térdre! Így tette őt egész Egyiptom felügyelőjévé.

1Móz 41,14-16.39-43.

ISTENRE VÁRVA

Az Úr javamra dönti el ügyemet. (Zsolt 138,8)

Édesapám halálakor a szomszédaim adtak egy kis cserepes orchideát, melyet az ablakpárkányra tettem. Idővel csodálatos virágot hozott, ami végül elhervadt. Feleségemmel együtt szorgalmasan öntöztük, és vártuk, hogy új virágot hozzon. Eltelt néhány év, az orchidea élt és zöldellt, de nem virágzott. Egyik napon azután észrevettünk egy kis hajtást kicsirázni a növény aljából. Később a hajtáson számos rügyecske jelent meg, majd egyik reggel egy pompás virágot hozott. Csodálatos látvány volt!
Néha türelmetlenné válok Isten cselekvésére várakozva. Azután megpróbálom kézbe venni a dolgot, mert Isten nem az én időzítésem szerint mozdul. Neki azonban célja van velünk, és ez nem a mi, hanem az ő terve és időzítése szerint teljesül.
A Bibliában sokat olvashatunk Isten cselekvésére várakozó emberekről. József például éveket várt, hogy megismerje a történések végső célját, eközben sok kedvezőtlen sorsfordulattal és akadállyal kellett szembesülnie. Türelme és Istenbe vetett rendíthetetlen hite azonban átsegítette ezeken.
Ahogy az orchideánk példájából tanultam, Isten többet ad, mint gondolnánk, ha az ő időzítésében bízunk, nem a magunkéban.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy téged keressünk, amikor iránymutatásra és vezetésre van szükségünk! Tudjuk, hogy csak te vezethetsz el igazi célunkhoz. Ámen.

Istenben bízva, az ő időzítése szerint szeretnék cselekedni.
Brian Foster (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK TÜRELEMÉRT, MIKÖZBEN ISTENRE VÁRUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Március
Ke Sze Cs Szo Va
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek