2020. március 11. szerda

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

TÖBB GYÜMÖLCS

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,1-2)

Kertünk vadalmafájának gyökeréből zöld sarjak hajtottak ki. Elvették a táplálékot és vizet, amire a fának szüksége lett volna, hogy rügyei kivirágozzanak. A többi fa a környéken fehér és rózsaszín virágokat hozott, míg az enyém csak kínlódott, hogy egyáltalán zöldelljen. Mivel azt szerettem volna, hogy az is virágozzon, vettem a metszőollót és lenyestem a káros hajtásokat. Képzeletben hallottam, amint a fa megkönnyebbülve felsóhajt. Néhány nap múlva a bimbók virágzásnak indultak.
A mai igében Jézus emlékeztet, hogy ő az igazi szőlőtő, és hogy Isten levágja a gyümölcstelen vesszőket róla. Néha - a változástól való félelem, lustaság vagy megszokás miatt - a kitaposott úton maradok, ami visszatart Isten akaratának követésétől. Nem könnyű megváltoztatni viselkedésünket, kiszállni egy helyzetből, vagy új irányba haladni. De Isten időnként átirányítja utamat, és azt kéri, hogy változzak meg, hogy jobban tudjam őt szolgálni és több gyümölcsöt teremjek. Isten azt akarja, hogy metsszem le életem elszáradt vesszőit, hogy új növekedés kezdődhessen. A Szentlélek bátorít a szükséges változásokra, hogy gyümölcsöt tudjak teremni Istennek.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy mindennap gyümölcsöt teremhessünk számodra. Ámen.

Isten akaratát keresve igyekszem másokat jobban szolgálni.
Penny Frost McGinnis (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Március
Ke Sze Cs Szo Va
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek