2020. március 17. kedd

Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk. Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére. Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak." Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját. Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.

Róm 15,1-7.

FELEBARÁTNAK LENNI

Ne nézd el, ha embertársad szamara vagy marhája kidől az úton. Ne menj el mellettük közömbösen, hanem segíts neki lábra állítani azokat! (5Móz 22,4)

Már egy éve egy mobil otthonban laktam, de mivel szégyenlős vagyok, kevés szomszéddal találkoztam. Egy esős délután a szemben lakó szomszéd kocsibehajtóján megláttam, hogy az autó fényszórója égve maradt. Átmenjek, bekopogjak és szóljak neki? - bizonytalankodtam, és azon gondolkodtam, talán szándékosan hagyta felkapcsolva, vagy most nagyon elfoglalt, esetleg rossz néven venné az alkalmatlankodásomat. De legbelül tudtam, hogy szólnom kellene. A félénkségem ellenére elszántam magam, és Isten segítségével meg tudtam tenni ezt a lépést. Felvettem a kabátom, átmentem az idegen házához.
Néhány kopogás után a férfi megjelent az ajtóban. Bár furcsán éreztem magam, végül kiböktem: Tud róla, hogy a fényszórók égnek? A legnagyobb meglepetésemre hálásan megköszönte. Hazasiettem, és már sokkal jobban éreztem magam.
Korábban sokat küzdöttem, hogy megértsem Isten vezetését nagy döntésekben. De rá kellett jönnöm, hogyha kifogásokat keresek, és a félelmeim irányítanak, akkor nem fogok megtanulni Istenben bízni, és nem fedezem fel, mit akar tőlem.

Imádság: Drága Istenünk, segíts bíznunk benned minden dolgunkban, minden időben, és nyitottnak lennünk a vezetésedre embertársaink megsegítésében. Ámen.

Isten kész segíteni nekem, még apróságokban is.
April Bogert (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Március
Ke Sze Cs Szo Va
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek