2020. március 22. vasárnap

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Jn 14,1-6.

SZOMORÚSÁG ÉS SZERETET

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? (Jn 14,1-2)

Mikor Paulette, az 50 éves feleségem hirtelen meghalt szívrohamban, nem voltam felkészülve arra a kétségbeejtő hiányra, amit az elvesztése okozott az életemben. De a hitemhez fordultam, hogy megtartson a gyász és a szomorúság közepette.
Habár nagyon hiányzott nekem Paulette, megtanultam, hogy Jézus velünk szenved, és a Szentlélek megvigasztal minket. Azokban az időkben, mikor sírva kiáltok az Úrhoz fájdalmamban és megsebzetten, Jézus oltalmaz és véd, hogy ne uralkodjon el rajtam a nyomorúság. Bölcsességet nyertem ezen a veszteségen keresztül, és tanulom az új életet Paulette nélkül.
Krisztus kereszthalála a feltámadás történetének kezdete. Örülhetünk, mert tudhatjuk, hogy a szeretteink Istennel vannak a mennyben.

Imádság: Könyörületes Istenünk, adj nekünk erőt, hogy el tudjuk hordozni a szeretteink elvesztése felett érzett fájdalmat, és békét találjunk abban a tudatban, hogy ők már a mennyei otthonban vannak! Ámen.

Te, URam, pajzsom vagy nekem. (Zsolt 3,4)
Gary Dowdy (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK TUDJUNK LENNI ISTEN ÖRÖKKÉVALÓ SZERETETÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek