2020. március 23. hétfő

Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

PRIORITÁSOK

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

A fontossági sorrendben könnyen teszünk Isten elé dolgokat: a családunkat, munkánkat, tanulmányainkat, sportot, zenét. Amikor tinédzser voltam, fontosnak tartottam a mozit, játékokat, zenét és a tévéműsorokat. De mikor megismertem az Úr Jézust, ő emlékeztetett rá: "Abhilasha, te az enyém vagy. Add nekem az első helyet az életedben. Ha engem és az én országomat keresed, nem lesz hiányod semmiben." Most, hogy a prioritások a megfelelő sorrendben vannak, rájöttem, hogy ez mind igaz.
Isten első akar lenni az életünkben. Jézus mondta: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." (Mt 22,37)
Öt évig tanítottam egy nem keresztény iskolában. Míg ott voltam, Isten sok helyzeten átsegített. Most egy keresztény missziós iskolában tanítok, ahol könnyebb az Istennel való kapcsolatomat az első helyre tenni. Megismerhetem őt egyre mélyebben, és dicsőíthetem az ő nevét. Isten gondoskodott rólam az életem minden egyes állomásán.

Imádság: Úr Jézus, segíts nekünk, hogy először téged és a te országodat keressük! Légy te az életünk középpontja! Ámen.

Ma időt fogok tölteni Istennel, aki a legfontosabb az életemben.
Abhilasha Morris Paul (Uttar Prades, India)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY ISKOLÁK TANÁRAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek