2020. március 26. csütörtök

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.
A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

Ézs 55,6-13.

ISTEN ÚTJAI

Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít? (4Móz 23,19)

A nyomda az áhítatos kiadványunk nyomtatásakor értesített bennünket, hogy a tervezett ezer példány kinyomatásához nincs elég anyagi fedezet. Ennek ellenére bizonyos voltam benne, hogy a könyvek meg fognak jelenni, és ezért hálát is adtam Istennek. Fogalmam sem volt róla, hogy honnan és milyen formában érkezik majd a pénz, de tovább forgattam szívemben Isten ígéretét. Másnap délelőtt 10 óra körül egyik barátunk elküldte számunkra a nyomtatáshoz épp szükséges hiányzó összeget. Nagyon igaz, hogy amit Isten ígér, azt ő be is teljesíti.
Amint azt a mai olvasmányunk is említi, Isten útjai különböznek a miénktől, így a tervezése is más, mint ahogy mi azt elképzeljük. Én a nyomtatás költségeinek befolyását két hónappal korábbra terveztem, de Isten úgy intézte, hogy csak azon a napon kapjam meg, amikor szükség volt rá.
Amikor már kifogytam az ötletekből, Isten akkor nyitott utat. Isten mindig hűséges. Amit ő ígér, azt teljesíti.

Imádság: Drága Urunk, segíts hinnünk igédben és meglátnunk téged, mint hűséges Istenünket életünk minden eseményében! Ámen.

Bizton támaszkodhatom Isten ígéreteire.
Oluwasola Jegede (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY KÖNYVKIADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek