2020. március 27. péntek

Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete. Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló. Tiszta és szeplőtlen kegyesség az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban, és tisztán megőrizni az embernek önmagát a világtól.

Jak 1,19-27.

AZ ÉN FELELŐSSÉGEM

Legyen minden ember késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. (Jak 1,19-20)

A hírekben minden áldott nap szörnyű történetekkel szembesülök. Pusztító háborúkról, üldöztetésekről és lövöldözésekről szólnak a híradások a világ minden részéről. De nemcsak dühítenek ezek, hanem megkísért a gondolat, hogy megrendüljön a hitem az emberek jóságában is. Azon tűnődöm, miért engedi meg Isten, hogy a gonosz annyi emberéletben kárt okozzon?
Komolyan elkezdtem a békéért imádkozni. Isten megmutatta, hogy az én felelősségem is jobbá tenni a világot. Ne hagyjam, hogy mások gonoszsága erőszakos gondolatokat ébresszen bennem, inkább figyeljek, hogy a legkisebb dologban is engedelmeskedjek neki. Ahelyett, hogy haragudnék azokra, akiknek életcéljuk a gonoszság terjesztése, emlékezhetek Urunk mondására: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek." (Róm 12,19)
Valamilyen formában mindenkit érintenek a világunkban végbemenő szörnyűségek. De ahelyett, hogy a rosszra koncentrálnánk, és erőszakot használnánk az erőszakkal szemben, terjesszük inkább a szeretetet és a jóságot saját környezetünkben. Vigasztalhat minket a tudat, hogy igazság tekintetében mindig is Istené lesz az utolsó szó. Ma, ha elkeserítenek az emberiség elleni támadások, arra gondolok, hogyan tudnék ma egy kicsivel több isteni szeretetet sugározni.

Imádság: Istenünk, adj erőt, hogy az erőszakra ne erőszakkal feleljünk! Segíts bíznunk a te igazságodban! Ámen.

Hogyan tudnék ma több isteni szeretetet árasztani?
Cecilia Kammire (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ERŐSZAKOS TETTEK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek