2020. április 11. szombat

Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. És íme, nagy földrengés volt, az ÚR angyala leszállt a mennyből, odament, elhengerítette a követ, és leült rá. Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: "Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek!" Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük, és ezt mondta: "Legyetek üdvözölve!" Ők pedig odamentek hozzá, megragadták a lábát, és leborultak előtte. Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: "Ne féljetek: menjetek el, adjátok hírül atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem."

Mt 28,1-10.

A HÚSVÉT REMÉNYSÉGE

Nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2Kor 4,18)

Könnyekkel a szememben holtfáradtan ébredtem a húsvét előtti szombaton. Nemrég feladtam a világi sikereket adó munkahelyemet, hogy a szolgálatnak szenteljem életem. Az új hivatásomban azonban sok nehézségem volt. A helyzetet az is rontotta, hogy a férjemmel közölték: a munkahelyén beígért előléptetést másnak adják. Nem értettük, hogy miért érezzük Istent olyan távolinak; aggódtunk, és össze voltunk zavarodva.
Rájöttem, hogy a tanítványok nagyon elveszettnek érezhették magukat a húsvét előtti szombaton. Nemcsak a tanítójukat és barátjukat gyászolták, de reményeik és álmaik is szertefoszlottak, hogy ő lesz a földi királyuk. A döntésük, hogy elhagyva munkáikat és családjaikat Jézust követik, bizonyára értelmetlennek tűnt, és választ kerestek. Ugyanúgy, mint a tanítványok, nem mindig látjuk, hogy Isten hogyan dolgozik az életünkben. De azt tudjuk, hogy a történet hogyan végződik. A "szombatjainkon" tapasztalt zavarodottság, szorongás és várakozás ellenére, biztosak lehetünk benne, hogy Isten munkálkodik a világban. A húsvét reggeli feltámadásban a vasárnap reménységét és a Krisztusban való új életet adja számunkra.

Imádság: Urunk, imádkozunk azokért, akik nehéz időkön mennek keresztül, és az összezavarodottság és várakozás állapotában vannak. A húsvét reménységét kérjük! Ámen.

Még ha nem is látom, Isten munkálkodik az életemben.
Erica Smith (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, HOGY ISTEN NEM SZÓL HOZZÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek