2020. április 14. kedd

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

MINDENBEN

Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. (Kol 3,17)

Akár otthon, akár a munkában, a legtöbbünknek van egy elvégzendő feladatlistája. Bár szükségesek, gyakran unalmasak, és nem szórakoztatóak a feladatok. Ugyanolyan fontos, hogy hogyan végezzük őket, mint hogy befejezzük. Pozitív a hozzáállásunk? Hálásak vagyunk az egészségünkért és képességünkért, hogy meg tudjuk tenni ezeket a dolgokat? Vagy negatívak vagyunk, minimális erőfeszítéssel teljesítve őket?
Pál arra buzdít, hogy mindent az Úr nevében tegyünk. Máshol kijelenti, hogy olyan munkásoknak kell lennünk, akiknek nem kell szégyenkezniük (2Tim 2,15). Az 1Kor 13-ban szintén meglehetősen konkrét a szeretetről, amelyet minden cselekedetünk során meg kell mutatnunk.
A kerti munka és házimunka két olyan feladat, amit fárasztónak tartok, de ha Pál szavainak fényében nézem, hálás vagyok az áldásért, hogy van egy otthonom. Amikor mások azt látják, hogy örömmel dolgozom, feltehetik a kérdést, hogy miért, nekem pedig lehetőségem van az evangélium üzenetét megosztani velük.

Imádság: Atyánk! Köszönjük képességünket a szolgálatra. Még ha olyan dolgokat csinálunk is, amiket nem akarunk, segíts, hogy a te örömödet közvetítsük mások felé! Ámen.

Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, akiben valaki ma Krisztust láthatja.
Doug Brady (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTENNEK SZOLGÁLJUNK MINDEN ERŐNKKEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek