2020. április 21. kedd

Ezután Jézus eltávozott onnan, és szokása szerint az Olajfák hegyére ment. Követték a tanítványai is. Mikor pedig odaért arra a helyre, így szólt hozzájuk: "Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek." Azután eltávolodott tőlük, mintegy kőhajításnyira, és térdre borulva így imádkozott: "Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." Ekkor angyal jelent meg neki a mennyből, és erősítette őt.

Lk 22,39-43.

AZ EGYEDÜLLÉT EREJE

Jézus így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! (Mk 6,31)

Szeretem a munkámat - hetedikeseket tanítok - de elég megerőltető. Egész nap a diákok igényeivel és kérdéseivel foglalkozom: "Kaphatok egy kis vizet?" "Elmehetek a nővérhez?" "Nem értem a hármas pontot." Az óráim között értekezletek, szülői konferenciák és rengeteg fénymásolás van. Megtiszteltetés tanítani, de néha szükségem van pár csendes percre egyedül, hogy mondjak egy imát, vagy gondolkodjam és feltöltődjek.
Vannak, akik nem szeretnek egyedül lenni, pedig az lehetőséget teremt lelki életünk fejlődésére. Jézus arra kérte a tanítványait, hogy menjenek vele pihenni, egy kicsit elmenekülve a tömegtől. Tudta, hogy a csendes magány megújít.
Jézus gyógyító és tanító is volt. Ahogy utazott és tanított, a tömeg szakadatlanul követte. Azt kérték tőle, hogy tanítsa őket, tegyen csodákat és gyógyítson. Ő pedig időnként félrehúzódott, hogy Istennel beszéljen, és megújítsa erejét.
Nem kell félnünk vagy tartanunk attól, hogy időnként magunkban vagyunk. Fontos ideje ez a pihenésnek, imának, lelki megújulásnak. Ahogy Jézus mondta: "Jöjjetek velem..., és pihenjetek meg egy kissé!"

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük az egyedüllét pillanatait, amikor veled lehetünk. Hadd keressük gyakran ezeket a pillanatokat! Ámen.

Hol tudnék ma egyedül maradni, és Istenhez szólni?
Sharon Wright Mitchell (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁKBAN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek