2020. április 27. hétfő

Kérve kérlek az Isten és a Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat; az ő eljövetelére és országára kérlek: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak. Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat.
Mert én nemsokára feláldoztatom, és elérkezett az én elköltözésem ideje. Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.

2Tim 4,1-8.

CÉLVONAL

Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. (2Tim 4,7)

A fiam nagyon szeret futni. Iskola után hosszú órákat tölt futással a környéken - több kilométert fut aszfaltutaktól kezdve a durva, kavicsos utakon át az aranyló mezei ösvényekig, ahol tehenek legelésznek.
Tavaly elindult az egyetemi terepfutó csapattal a kaliforniai bajnokságon, hogy összemérjék magukat az állam különböző részeiről érkező futókkal.
Amikor a célvonalnál álltam, az első futó, aki odaért, messze megelőzte a többieket. Végül a többi versenyző is áthaladt a célon, néhányan kettesével-hármasával, mások csoportosan. Aztán megláttam a fiamat a véghajrában utolsó előttiként befutni. Keményen dolgozott, hogy túljusson a célvonalon!
Amikor ezeket az utolsó futókat láttam, rájöttem, hogy hajlamosak vagyunk alábecsülni azok elszántságát, akik utolsóként végeznek. A résztvevők helyezését tekintjük az elszántság jelének, és nem a kitartásukat, hogy nem adják fel a versenyt. A mai igeszakasz a verseny maradéktalan teljesítésére összpontosít, nem pedig arra, hogy mikor lépjük át a célvonalat. Maga a célvonal átlépése az, ami Istent boldoggá teszi.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy megadod az erőt a kitartáshoz feladataink teljesítésében. Rád tekintünk, aki mindig segítesz továbbhaladni. Ámen.

Istennél nem az számít, hogy mikor végzek, hanem hogy "végigfussam a távot".
Sarah Lunsford (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A TEREPFUTÓ ATLÉTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek