2020. április 29. szerda

Amikor elindultak Jerikóból, nagy sokaság követte őt. És íme, két vak ült az út mellett, és amikor hallották, hogy Jézus arra megy, felkiáltottak: "Uram, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!" A sokaság azonban rájuk szólt, hogy hallgassanak el, de ők még hangosabban kiáltották: "Uram, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!" Jézus megállt, megszólította őket, és ezt kérdezte: "Mit akartok, mit tegyek veletek?" Ők így feleltek: "Azt, Uram, hogy megnyíljék a szemünk." Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.

Mt 20,29-34.

NYISD FÖL SZEMEMET!

Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed. (Zsolt 119,18)

Amikor Jézus arrafelé haladt, az út mellett ülő két vak ember elkezdett kiáltozni felé. Mikor megkérdezte: "Mit akartok, mit tegyek veletek?", ezt felelték: "Uram, nyisd meg a szemünket!"
Amikor elképzelem, hogy Jézus odajön hozzám, és ugyanezt a kérdést teszi föl, nagy fejtörést okoz a válaszadás. Igen, vannak rendezetlen számláim, amelyek megnyomorítanak. De nem vagyok benne biztos, hogy a "Fizesd ki a számláimat!" lenne a helyes válasz, - ez csak átmeneti megnyugvást jelentene.
Sok gondolkodás és imádság után azt hiszem, megvan a válaszom, a Szentlélek felfedte előttem. A meglepő ebben az, hogy ez egész idő alatt ott volt az igében. Ahogy folytattam az imádságot, megadtam a válaszomat Jézusnak: "Uram, nyisd föl a szememet!"
Emlékszem, milyen sokszor kértem Jézust, hogy nyissa fel a szemem, hogy láthassam Isten titkait; hogy megnyissa a fülem, hogy hallhassam; és hogy megnyissa az elmém, hogy valóban megértsem őt. Ez a Jézustól kapott drága ajándék közelebb von Istenhez.

Imádság: Drága Jézus, köszönjük neked a meghallgatott imádságokat. Köszönjük, hogy megkönyörülsz rajtunk, és belevonsz a veled való kapcsolatba. Ámen.

Mit akarok, hogy Jézus tegyen velem?
Jabulile Gubula (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ADÓSSÁGGAL TERHELT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek