2020. április 30. csütörtök

Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal?
Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

ÖREGEDÉS MÉLTÓSÁGGAL

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Nemrégiben lettem 73 éves. Előző évben kezdtem el érezni, hogy az élet elhalad fölöttem. A testem öregedett, az erőm, energiám és állóképességem alábbhagyott. Fel kellett hagynom a sötétben való vezetéssel. Hallókészülékre lett szükségem, és ízületi gyulladással küszködtem.
Az életemet mások megsegítésével töltöttem, ezért igen rossz néven vettem ezeket a korlátokat cselekedeteim és tevékenységeim során. Szomorkodtam és szégyenkeztem, hogy nem tudom megtenni mindazt, amit régen, és azon gondolkoztam, hogy mire vagyok én jó az életemnek ebben a szakaszában. Mi most a küldetésem?
Mik 6,8-ban megtaláltam a választ, hogyan tudjam alázattal és méltósággal elfogadni az öregedést. E szavak helyreállítják bennem a küldetést és a célt: nem kell hatalmas tetteket véghezvinnem, hogy változást érjek el. Világossá vált a küldetésem. Akárhányszor gyakorlom a kegyességnek bármilyen formáját, és magam elé helyezek másokat, a világ egy icipicit jó irányba mozdul - és Isten örül.

Imádság: Urunk, újítsd meg látásunkat, ha kétségbe vonjuk küldetésünket. Segíts hűséges, alázatos szolgáknak lennünk, hogy mindent megtegyünk, hogy ez a világ jobb legyen. Ámen.

Isten a jelentéktelennek tartott szolgálatot is nagyra értékeli.
Virginia Jelinek (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek