2020. május 20. szerda

Megszólalt tehát Jézus, és ezeket mondta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet, csak ha látja, hogy mit tesz az Atya; mert amit ő tesz, azt teszi a Fiú is, hozzá hasonló módon. Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit ő tesz. Sőt még nagyobb feladatokat is fog rábízni, hogy ti csodálkozzatok. Mert ahogy az Atya feltámasztja a halottakat, és életre kelti őket, úgy a Fiú is életre kelti azokat, akiket akar. Az Atya nem is ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta át, hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki őt elküldte. Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.

Jn 5,19-24.

MEGBÍZÁSRA

Én önmagamtól nem tehetek semmit: ahogyan tőle hallom, úgy ítélek; és az én ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak az akaratát, aki elküldött engem. (Jn 5,30)

Miután sok olyan szolgálatra és feladatra kaptam felkérést, amelyek érzésem szerint nem egyeztek Isten személyes elhívásával, egy barátom azt javasolta, írjak egy küldetésnyilatkozatot. Azt gondoltam, ilyen nyilatkozatok csak bizonyos testületeknek, cégeknek valók. Azonban Ann bátorítására mégis megfogalmaztam három pontot, amikről úgy éreztem, kulcsfontosságúak a munkámban, amellyel Isten bízott meg. Ha ma felkérnek egy feladatra, nyugodtan hagyatkozhatom a küldetésnyilatkozatomra, hogy eldöntsem, beleillik-e Isten elhívásába.
Jézusnak is volt egy küldetése. Jézus azt mondta: "Önmagamtól semmit sem tehetek. Nem a magam akaratát keresem, hanem annak az akaratát, aki elküldött engem." Habár sokan nem értették Jézus szolgálatát, ő mégis kitartott abban a munkában, amit Isten rábízott.
Jézushoz hasonlóan mi is megbízatást kaptunk. Ha nem tudjuk, mi ez a megbízás, akkor kérhetjük Istent, mutassa meg. Ha viszont ismerjük a küldetésünket, tartsunk ki mellette.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megtiszteltél bennünket szolgálattal, míg itt élünk a földön. Ámen.

Mi az én missziós elhívásom?
Mary E. Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTOKÉRT, AKIK BÍZTATNAK MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek