2020. június 11. csütörtök

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok.

Zsid 13,1-3.

EGYÜTTÉRZÉS ÉS IRGALOM

Nyisd meg szádat, ítélkezz igazságosan, juttasd igazához a nincstelent és a szegényt! (Péld 31,9)

12 éves fiam, Mike rám kiáltott, hogy álljak félre a parkolóban. Hangja sürgető volt. Könnyek gyűltek a szemébe és hangja elcsuklott egy hajléktalan ember látványától, aki a következő feliratot tartotta: "Szívesen dolgozok ételért." Mike lehúzta az ablakot, és a férfi kezébe adott egy csomag rágnivalót, valamint némi aprópénzt, ami az iménti bevásárlásból maradt. Aztán bocsánatot kért a férfitől, hogy ez minden, amit adni tud. A férfi többször megköszönte a fiamnak, és hallottam az elérzékenyülést a hangjában.
Miután újra úton voltunk, Mike megkérdezte tőlem, hogy helyes volt-e az, amit tett. A szívem tele volt büszkeséggel és talán némi lelkifurdalással is. Én észre sem vettem ezt az embert. Hogy őszinte legyek, néha nem csak úgy teszek, mintha nem látnám az embereket az út szélén, hanem bírálom és elítélem őket anélkül, hogy ismerném a történeteiket.
És mégis, Jézus világossá tette, hogy az ő küldetése a rászorulók, elnyomottak, és betegek felé irányul. Ő sosem nézett más irányba. Nem futott el tőlük, hanem feléjük sietett. Nekünk is az a küldetésünk, hogy krisztusiak legyünk tele együttérzéssel és irgalommal.

Imádság: Drága Urunk! Segíts úgy látni másokat, ahogy te látod őket, és ez cselevésre késztessen bennünket! Ámen.

Krisztus szemével szeretnék látni másokat.
Lollie Hofer (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY SEGÍTSÜNK MÁSOKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek