2020. június 14. vasárnap

Az ÚRhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.
Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk.
Kiáltott a nyomorult; az ÚR meghallgatta, és minden bajából kiszabadította.
Az ÚR angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket.

Zsolt 34,5-8.

AZ ELSŐ HELYEN

Lelkemet felüdíti... (Zsolt 23,3)

Amikor 8 éves voltam, emlékszem, segítettem édesapámnak megkeresni elveszett kulcsait. Mikor feszültté vált, ezt kérdezte: "Miért van az, hogy amikor elveszítesz valamit, akkor az mindig az utolsó helyen van, ahol megnézed?" Ravasz vigyorral hozzátette: "Ha megtalálod, abbahagyod a keresést." Úgy gondoltam, hogy ez egy fantasztikus megfigyelés. Ettől kezdve az elveszett tárgyak megtalálása játék lett számomra. A célom volt, hogy az első hely, ahol megnézem, egyben az utolsó legyen.
Ez a megközelítés alkalmazható triviális dolgok, cipők, napszemüvegek vagy a távirányító keresésénél. De hol keressük az elveszített bátorságot, reményt vagy az irányt; vagy ha elveszítjük önmagunkat? A szükség idejében túl gyakran rossz helyen keressük a válaszokat. Megkönnyebbülést keresve alkoholhoz, drogokhoz vagy más egészségtelen szokáshoz fordulunk, amelyek soha nem segítenek a jó válasz megtalálásában.
Az ige emlékeztet, hogy a legnehezebb időkben elsőként Istenre tekinthetünk segítségért és vigaszért. Gondoskodóként ő tud helyreállítani és megújítani. Az ima lehetővé teszi, hogy kérjük tanácsát, és a Szentírás segít újra felfedezni végtelen szeretetét, amely újjáépítheti összetört lelkünket. Az életben mindannyian elszenvedünk veszteségeket. Vigasztaló tudni, hol kell keresnünk, hogy visszanyerjük erőnket és stabilitásunkat.

Imádság: Drága Urunk! Segíts emlékeznünk arra, hogy szükség esetén mindig kereshetünk téged! Ámen.

Az élet legnagyobb problémáiban először Istenhez fordulok.
Webb Smith (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTEK VALAMIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek