2020. július 11. szombat

Pál, Isten akaratából Krisztus Jézus apostola, és Timóteus, a testvér: Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, és mindazoknak a szenteknek, akik Akhájában vannak: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.
Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,1-7.

VIGASZTALÁS ÉS BÉKESSÉG

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Gyülekezetünket mélyen megrázta, amikor lelkészünk felesége, Susan 55 évesen váratlanul meghalt. Susan egy másik városban ápolta édesanyját, így lelkészünk rögtön elutazott, hogy intézkedjen. Pénteken felkértek, hogy vezessem a vasárnapi istentiszteletet. Természetesen elvállaltam, de kétségeim voltak, hogy mit mondjak egy gyászoló gyülekezetnek.
Azon a vasárnapon is szokás szerint cselekedtem, elolvastam a Csendes Perceket és a Bibliát, aztán imádkoztam. Az aznapi áhítat arról szólt, hogyan lehet békét találni a veszteségek közepette. Az áhítat írója a Fil 4,7-re hivatkozva zárta le az áhítatot Isten békéjének ígéretével, mely meghalad minden értelmet. Úgy éreztem, ezt az áhítatot Isten készítette elő, hogy segítsen megtalálni a helyes üzenetet a gyülekezet számára.
Az istentisztelet során felolvastam az áhítatot. A következő napokban és hetekben láttam, ahogy a gyülekezet tagjai Krisztusban testvérként viselkedtek, szeretettel és vigasztalással nyújtva segítséget a lelkésznek és családjának a szükség idején.

Imádság: Atyánk, hálát adunk neked vigasztalásodért és békédért, melyet a kihívásokkal teli időszakokban adsz nekünk. Segíts, hogy másokkal mi is így tehessünk! Ámen.

Hogyan lehetek nyitott ma Isten nekem szóló üzenetére?
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT VÁRATLAN VESZTESÉG ÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek