2020. július 15. szerda

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.
Esztelenné lettem: ti kényszerítettetek rá. Nektek kellett volna ugyanis engem ajánlanotok, hiszen semmivel nem voltam alábbvaló a legfőbb apostoloknál, ha semmi vagyok is.

2Kor 12,6-11.

AHOGY VAGYOK

Az Úr ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

Úgy tűnik, legtöbb keresztény barátom úgy gondolja, hogy a hívő embereknek egy bizonyos formába kell illeszkedniük. Extrovertált vagyok és érdeklődő, és a barátaim úgy gondolják, nem kellene így viselkednem. Sokszor konfrontáltak és támadtak a személyiségem miatt, én pedig haragudtam magamra, és erősen könyörögtem Istennek, hogy változtasson meg. Szeretek más keresztényekkel együtt lenni, de nem tudom elrejteni, milyen vagyok csak azért, mert az nem egyezik az elképzelésükkel.
Vártam, hogy Isten elvegye extrovertált hajlamomat, hogy így "lelkibbnek" lássanak a gyülekezet tagjai és a hívő barátaim. Később ezek a versek mutattak kiutat számomra: Isten "kegyelme elég nekem". Most úgy látom, hogy nyitott személyiségem lehetőséget ad beszélgetések kezdeményezésére. Ez az ismeret segít, hogy beszélgessek olyanokkal, akik kirekesztve érzik magukat. Most már teljesebben megtapasztalom Isten szeretetét - aki egyedül úgy fogad el, ahogy vagyok.
Micsoda bátorítás tudni, hogy az Urat dicsőíthetjük akkor is, amikor félreértenek vagy rosszul ítélnek meg bennünket. Úgy jöhetünk Istenhez, ahogy vagyunk.

Imádság: Urunk, hálát adunk neked, hogy úgy szeretsz bennünket, amilyenek vagyunk. Segíts, hogy életünk visszatükrözze szavad igazságát. Ámen.

Isten akkor is olyannak szeret, amilyen vagyok, ha én nem szeretem magam.
Timothy Olumide (Osun, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY EL TUDJUNK FOGADNI MÁSOKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek