2020. július 18. szombat

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.

Róm 12,9-21.

KERESZTÉNY ÖRÖKSÉG

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Egy nap a hatalmas sütés-főzés közepette felsóhajtva kérdeztem: "Vajon mire fognak emlékezni a szeretteim, ha már nem leszek? Arra, hogy mindig főztem vagy takarítottam?" Férjem a jövőbeni sírfeliratomon viccelődött: "Finom kenyeret sütött."
Ez a humoros párbeszéd komolyan elgondolkodtatott, milyen örökséget, nyomot hagyok hátra. A nyugati kultúrában szövetségek, gyülekezetek, családok, sőt egyének is elhívást éreznek arra, hogy egy küldetésnyilatkozatot tegyenek, melyben céljaikat rögzítik. Egy még merészebb feladat megírni a végrendeletet, amíg képes rá az ember. Ha előre gondolkodunk, mit szeretnénk, hogy mondjanak rólunk az életünk végén, sokkal inkább igyekezünk azok mentén élni.
Én tudom, hogy a legtalálóbb szavak, amik szerint élni szeretnék, azok a fenti igeversben találhatók. Ezt az igét mindig magamnál hordom a tárcámban, és ez vezérli az életemet. Elmondja, hogyan és mikor szeressek másokat. Mint Krisztus követői, missziós küldetésünk erőteljes megfogalmazását találhatjuk ezekben a sorokban.

Imádság: Istenünk, azért imádkozunk, hogy a világ egyre inkább meglássa Krisztust bennünk, és megismerhesse kegyelmedet és szerető gondoskodásodat. Ámen.

Jézus követőjeként milyen örökséget szeretnék hátrahagyni?
Wilma Rose Vernich (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTELKEDNEK AZ ERŐFESZÍTÉSEIK ÉRTÉKÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek