2020. július 30. csütörtök

Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."
Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.

Jn 20,24-31.

HITBEN JÁRNI

Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek. (Jn 20,29)

Az új lakásunk egy kis erdővel tarkított hegyszoros mellett fekszik az ország másik felében. Egyik nap munka után a feleségem megkérdezte, hogy hallottam-e reggel a baglyot.
"Nem gondolom, hogy ezen a vidéken lennének baglyok" - válaszoltam. "Biztos vagy benne, hogy bagoly volt?" - kérdeztem vissza. Kicsit kételkedve, de kész voltam azért elfogadni, hogy esetleg a baglyoknak errefelé más a hangjuk. Két héttel később egy szombat kora reggel éppen a reggelizőasztalnál ültem, mikor meghallottam én is az ismerős bagolyhuhogást. Egy hét múlva a feleségem arról számolt be, hogy egy bagoly repült el egy jó méterre a kocsija szélvédője előtt. Ezúttal hittem neki. Látta a baglyot, és hallottam én is. Bagolyhívő lettem.
Éveken keresztül kételkedtem. Több bizonyítékot szerettem volna. Hallani akartam Jézus hangját, látni akartam őt szemtől szembe, és mint Tamás, meg akartam érinteni oldalán a sebeket. Aztán látva a keresztények szeretetét, és meghallva a Megváltó hangját igéjében, én is hitre jutottam. A mai időkben hitben járunk, minden fizikai bizonyíték nélkül. De mégis birtokában vagyunk az ígéretnek, hogy aki keres, az talál. És egy dicsőséges napon mi is meg fogjuk látni Krisztust szemtől szembe.

Imádság: Drága Istenünk, segíts fényeddé válnunk, hogy megmutathassuk másoknak, hogyan láthatják és hallhatják meg a mi Megváltónk igazságát. Ámen.

Hogyan segíthetek másoknak, hogy meghallhassák Isten szavát?
Mike C. Bertoglio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN JUTNAK HITRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek