2020. augusztus 8. szombat

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,17-21.

A BÉKÉLTETÉS EMBEREI

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk... (2Kor 5,20)

Tavaly autista fiam egy türelmetlen és tapasztalatlan tanárral összetűzésbe került. A mindennapos nézeteltérések hatására állandóan ingerült volt, és elveszítette kedvét a tanuláshoz. Megkíséreltem ezt megbeszélni, de a tanár figyelmen kívül hagyott.
Később, amikor a 2Kor 5-öt olvastam, ráébredtem, hogy a békéltetés emberének kell lennem. Rájöttem, hogy sokkal inkább az igazságtalanságra összpontosítottam a szeretet helyett, az igazamat bizonygattam a megoldás keresése helyett. Isten megmutatta, hogy a tanárnő ingerlékenysége és a támadó válaszai mögött egy olyan ember áll, aki egy nehezen kezelhető osztályt vezet, és állandóan be akarja bizonyítani, hogy alkalmas feladatára. A bosszú és harag helyett szívembe együttérzés és béke költözött. Elkezdtem imádkozni ezért a tanárért, és Isten erőt adott, hogy megjegyzéseire a bátorítás és a békesség szavaival válaszoljak. Idővel a tanárnő is változott: fiam felé nagyobb türelemmel fordult, tekintetbe véve a nehézségeit.
Isten arra kér bennünket, környezetünkben képviseljük Krisztust. Ha mások dühösek, támadók, vagy sértőek, mi feleljünk, ahogyan Isten szól hozzánk: türelemmel, szeretettel és békével. Isten átformáló szeretete meggyógyítja a körülöttünk lévők szívét, és békét hoz mindannyiunk számára.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy segítesz szeretettel válaszolni mindenkinek, akivel csak találkozunk. Ámen.

Ma is megmutatom Isten szeretetét egy békés felelettel.
Sara Hague (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek