2020. augusztus 15. szombat

Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Ti azonban most kérkedtek elbizakodottságotokban: minden ilyen kérkedés gonosz. Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.

Jak 4,13-17.

KERÜLŐUTAK

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

A sógornőmmel nagyszerű terveink voltak egy kis "csajos" kirándulásra, és ezért többszáz kilométert utaztunk a célállomásra. Úgy terveztük, hogy kora reggeli sétákat teszünk, és élvezzük a tájat. Megmártóztatjuk a lábunkat az óceánban, és beszívjuk a sós levegő illatát. Terveztük, hogy meglátogatunk egy gyönyörű helyi parkot, és megnézzük ott a hattyúkat.
De mindez meghiúsult, amikor öt perccel az érkezésünk után a házból kilépve a sógornőm rosszul lépett, és megsérült a térde. A hosszú séták helyett hosszú órákat töltöttünk a sürgősségi ellátóban. A terveink megváltoztak. Reggeli séták helyett reggeli beszélgetéseink lettek a tornácon. A felfedezések helyett egymás életét ismertük meg, és közelebb kerültünk egymáshoz csevegés közben. Ez nagyon más volt ahhoz képest, amit terveztünk, de az együtt töltött idő értékessé vált.
Gyakran vagyunk csalódottak vagy idegesek, ha a dolgok nem a terveink szerint alakulnak, de megtanultam bízni abban, hogy Isten jóra használja ezt. Minden kerülőút közelebb hozott Istenhez, és gyakran segített szellemileg és lelkileg növekedni. Szerencsére minden irányváltás mögött egy változatlan Isten áll, aki átvezet ezeken.

Imádság: Urunk, segíts bízni benned az élet bárhova sodor! Adj békességet a változások közepette is! Ámen.

Bízni fogok Istenben a nem várt változások idején.
Linda Fasking (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÉPP VÁLTOZÁSON MEGY KERESZTÜL SZEMÉLYES ÉLETÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek