2020. augusztus 26. szerda

"Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,36-40.

A SZERETET KÖRFORGÁSA

Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mt 22,39)

Mivel maximalista vagyok, elég gyakran ítélem el magam, ha a dolgok nem mennek jól. Gyakran ellepnek kritikus, elítélő, könyörtelen gondolatok. Miért nem tudok én olyan szerető ember lenni, amilyen lenni akarok? Öt esetből háromszor biztosan nem sikerül. Egy napon, amikor harmadszor mordultam rá valakire, kárhoztató gondolatok leptek el. Aztán egy új gondolat félbeszakított: Nem adhatsz másnak olyat, ami nincs benned. Mintha Isten azt mondta volna, ha úgy tudnám szeretni magam, ahogyan ő szeret, akkor jobban tudnék másokat is szeretni.
Addig eszembe sem jutott, hogy mások kedvelése mennyire függ attól, hogy én szeretem-e magam. Az sem ötlött föl bennem soha, hogy mennyire nem szeretem magam. Vajon Isten megvet engem? Isten könyörtelen és nem megbocsátó irányomban? Nem. Elhatároztam, hogy minden magamra vonatkozó gondolatot felfüggesztek, amelyek nem egyeznek Isten rólam alkotott véleményével. Hosszú idő után először éreztem igazi szeretetet magam iránt: megbocsátást, kegyelmet, reményt, békességet, örömöt - amiből mások felé is jutott.
Bár még nem mindig sikerül, de törekszem a megbocsátásra. Szeretni akarom magam továbbra is, hogy bőségesen tudjam közvetíteni Isten szeretetét másoknak.

Imádság: Urunk, segíts magunkat és másokat a te szemeddel látnunk és a te szereteteddel szeretnünk! Ámen.

Amikor elfogadom Isten szeretetét, ezt a szeretetet továbbíthatom másoknak is.
Amorelle Browne (Grenada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN MÓDJÁN TUDJUNK SZERETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek