2020. október 11. vasárnap

Tanítványaihoz pedig így szólt Jézus: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! De aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, az Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek!

Lk 12,22-28.

FONTOS IGESZAKASZOK

De aggódásával ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? (Lk 12,25)

25 éve olvasom a Csendes Perceket. Megfigyeltem, hogy vissza-visszatérnek ugyanazok a témák és népszerű igeversek. Lukács 12. fejezete is az egyike lehet a kedvenceknek. Először úgy gondoltam, hogy bizonyos szakaszok túlzott gyakoriságú megjelenése probléma, miközben a többi bibliai rész kisebb hangsúlyt kap. Aztán rájöttem, hogy a Szentírásban vannak különösen fontos igeszakaszok, mert egyedi, de mégis egyetemes módon szólnak hozzánk.
A mai szakasz Lukács evangéliumából a sokunk által érintett stresszről és a jövő miatti aggodalomról szól. Azonban a szakasz biztosít arról, hogy az ilyen aggodalmak elenyészők a nagy dolgok rendszerében. A fejezet olvasását azzal a békével, megkönnyebbüléssel és hittel fejezhetjük be, amelyet Isten fog biztosítani számunkra. Ez az egyik fő üzenet, melyet a keresztények megoszthatnak másokkal, mert Isten gondoskodásában bízni az egyik legegyetemesebb területe az emberi tapasztalatnak.

Imádság: Szerető Istenünk! Segíts látni a nagy egészet a világban, ahol mindennapi életünk – úgy tűnik – apróságokban merül ki! Vezess minket, hogy prioritásként kezeljük, ami igazán számít: az irántad és felebarátunk iránt érzett szeretetet! Ámen.

Aggodalmaim ellenére bízom Isten gondoskodásában.
Andrew Billings (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AGGÓDIK A JÖVŐ MIATT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek