2020. október 26. hétfő

Jézus így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, hogy aki bűnt cselekszik, a bűn szolgája. A szolga pedig nem marad a házban örökre: a fiú marad ott örökre. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek."
"Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, de ti meg akartok ölni, mert az én igémnek nincs helye bennetek. Én azt mondom, amit az én Atyámnál láttam, és ti is azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok."

Jn 8,34-38.

SZABADSÁG

Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóságban szabadok lesztek. (Jn 8,36)

Jelenleg börtönben vagyok, de szabadabbnak érzem magam most, mint a bebörtönzés előtt. Bár lelkipásztor voltam, dicsőítésvezető, számos gyülekezetben vezetőségi tag, elvesztettem a kapcsolatomat azzal az Istennel, akiről másoknak beszéltem. Sok destruktív döntést hoztam annak érdekében, hogy sikeresnek látszódjak. Kettős életet éltem, ezzel megsértettem és tönkretettem mások életét. Miután soha nem lassítottam, vagy álltam le, hogy odafigyeljek Istenre, érzéketlenné váltam a saját bűnömmel szemben.
Most már tudom, hogy saját vágyaim köré építettem ki az életem, és nem Krisztus szilárd alapjára. A bebörtönzésem óta a szüleim meghaltak, a gyermekeimet adoptálták, és a feleségemmel most véglegesítjük a válást. Az elmúlt pár évben darabokra hullt az életem. Fájdalmas, hogy néha el kell engednünk azokat a dolgokat, amelyeket fontosnak tartottunk azért, hogy helyettük Istenhez ragaszkodjunk. Jézus azt mondta: Gyere velem… egy csendes helyre (Mk 6,31). Soha nem gondoltam volna, hogy ez a hely számomra a börtön lesz. Itt megtanultam az Úrra figyelni.
Nem tudunk visszamenni, de mindnyájan előre nézhetünk az előttünk álló útra. Ma és bármelyik nap dönthetünk Isten mellett. Benne bízva minden napon az ő szabadságában élhetünk.

Imádság: Urunk, köszönjük a szabadságot, amit Fiad, Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása által adsz. Ámen.

Isten szabaddá tud tenni engem.
Nicholas Patterson (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A BEBÖRTÖNZÖTTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek