2020. november 13. péntek

Te pedig, emberfia, hallgasd meg, amit mondok neked! Ne légy engedetlen, mint ez az engedetlen nép! Nyisd ki a szád, és edd meg, amit adok neked! Láttam, hogy egy kéz nyúlt felém, és egy irattekercs volt benne. Kiterítette előttem, és az tele volt írva mindkét oldalán. Siratóének, sóhaj meg jajszó volt ráírva.
Ezt mondta nekem: Emberfia, edd meg, amit itt találsz! Edd meg ezt a tekercset, azután menj, és szólj Izráel házához! Kinyitottam a számat, ő pedig megetette velem azt a tekercset. Ezt mondta nekem: Emberfia, rakd tele a hasadat, töltsd meg a gyomrodat ezzel a tekerccsel, amelyet adok neked! Meg is ettem, és olyan édes volt a számban, mint a méz.

Ez 2,8-3,3.

ERŐS GYÖKEREK

Boldog ember az, aki... az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. (Zsolt 1,1-2)

Házunk előtt a kertben egy fiatal tölgyfa kínlódott. A Florence hurrikán megtépázta, és annyira megdőlt, hogy a gyökerei is kiálltak a földből. Férjemmel karóval kitámasztottuk, hogy egyenesen álljon, de egy-egy erős szélroham után újra és újra ki kellett támasztanunk. Végül, kb. három hónap után a fának sikerült újra erős gyökeret vernie, és képes volt támaszték nélkül állni.
Ahogyan elnéztem, mit kellett elszenvednie a fának a vihar következtében, arra gondoltam, mennyire fontos, hogy Isten igéjével napi kapcsolatban legyünk. Az első zsoltár írója arra szólít fel bennünket, gondolkozzunk Isten igéjéről, hogy jó gyümölcsöket teremjünk, melyek megérnek. Ezékiel próféta az igéről mint táplálékról beszél, ami képes az izraelitákat táplálni, és olyanná formálni, amilyennek Isten teremtette őket.
A lelki fegyelem a kegyelem eszköze, mely képessé tesz bennünket, hogy mély gyökeret eresszünk, és hogy Isten igéjébe kapaszkodjunk. Az istentisztelet, imádság és szolgálat hűséges gyakorlása segít a kegyelem táplálásában, ami szükséges, hogy növekedjünk Isten munkatársaiként. Akkor, ahogy Jézus a hegyi beszédben mondta, jó cselekedeteink "fénye" dicsőíteni fogja a mennyei Atyát (Mt 5,16).

Imádság: Atyánk, mutasd meg, hogyan legyünk nyitottak, alázatosak és figyelmesek az igéd befogadására! Ámen.

A Biblia segít Istenben maradni, aki a saját képmására teremtett engem.
Judith Brown (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A HURRIKÁN SÚJTOTTA VÁROSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek