2020. november 29. vasárnap

Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten.

Mt 1,18-23.

SÉRÜLT EMBEREK

Úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Advent közeledtével lehoztam a padlásról a betlehemi jászolkészletet, hogy kitegyem, de nagy szomorúságomra azt tapasztaltam, hogy sok figura eltörött. Az angyalnak csak fél szárnya volt, a pásztornak hiányzott a keze, a bölcsnek nem volt lába és a szamárnak csak egyetlen füle maradt. Egyedül a kis Jézus tűnt teljesen sértetlennek. Nem tudom, mi történhetett. A figurák teljesen rendben voltak még januárban, amikor elpakoltam őket.
Először arra gondoltam, hogy veszek egy új készletet. Aztán eszembe jutott, hogy lehet, Isten üzenni szeretne valamit. Mindannyian tökéletlen emberek vagyunk. De Isten nagyszerű munkát tud elvégezni rajtunk keresztül. Ha megbánjuk bűneinket és bocsánatot kérünk, Isten egy új élettel tud megajándékozni bennünket tökéletlenségünk ellenére. Jézus születése épp erről szólt, hogy új életet hozzon ebbe a világba.
Arra gondoltam, hogy megtartom a sérült betlehemi készletemet azért, hogy Isten hatalmas szeretetére emlékeztessen. Jézus gyermekként eljött a földi világ megtörtségébe. Jézus azzal, hogy vállalta az emberi létformát, az örök élet reménységével ajándékozott meg bennünket. Hát nem erről szól a karácsony?

Imádság: Istenünk, köszönjük szereteted, mellyel elküldted Jézust ebbe a világba, hogy örök életünk legyen. Ámen.

Bár nem vagyok tökéletes, Isten szeret és nagy dolgok elvégzésére tud használni.
Susan L. Stombaugh (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek