2020. november 30. hétfő

Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: "Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Ő pedig így felelt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!" Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én bárányaimat!" Másodszor is megszólította: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Ő ismét így válaszolt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus erre ezt mondta neki: "Őrizd az én juhaimat!" Harmadszor is szólt hozzá: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én juhaimat!

Jn 21,15-17.

NAGYLELKŰ AJÁNDÉK

Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt. (Fil 2,4-5)

Önkéntes vagyok egy rászoruló embereket élelmező szervezetben. Egyszer, amikor épp Tomhoz vittem élelmiszert, észrevettem, hogy egy szerelő közeledik a szomszédja ajtajához.
Megtudtam, hogy Tom titokban kifizette a szomszéd elromlott vízmelegítőjének a cseréjét, mivel a szomszéd kisgyermekeket nevelő munkanélküli volt, és nem tellett arra, hogy egy új készüléket vásároljon. Megkérdeztem Tomot, hogy miért nem mondta meg a szomszédoknak, hogy ő az ajándékozó, de csak ennyit mondott: "Mert az elismerés az Úrnak jár és nem nekem."
Tom számos betegséggel küzd, és nem él valami nagy kényelemben, de erős és rendíthetetlen a hite Jézus Krisztusban. Számomra Tom kedves gesztusa és alázata tökéletes példája annak, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Ha szeretnénk mi is keresztényként élni, oda kell figyelnünk, hogyan "legeltetjük Isten bárányait". Krisztus nyomdokát követve Isten áldásait közvetíthetjük, és kedves szavainkkal és tetteinkkel megmutathatjuk mindenkinek Isten szeretetét.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, segíts mindig téged dicsőítenünk, miközben másoknak szolgálnunk! Ámen.

A szeretettel végzett szolgálat Isten kegyelmét és irgalmát tükrözi.
Robert E. Boertien (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZERÉNY ANYAGIAKKAL RENDELKEZŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek