2020. december 4. péntek

"Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz."
"Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat." Így szólt hozzá Júdás, de nem az Iskáriótes: "Uram, miért van az, hogy nekünk akarod kijelenti magadat, és nem a világnak?" Jézus így válaszolt: "Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igémet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem."
"Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."

Jn 14,15-27.

A LÉLEK VEZETÉSE

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. (Jn 14,26)

Évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy nevelőszülők leszünk. Valahányszor egy nevelt kislány visszatért a szüleihez vagy a gyámjához, éreztük, hogy a Szentlélek vezet minket a keserédes pillanatban. Egy idő után azonban lelkileg megfáradtunk, és úgy döntöttünk, több gyermeket nem veszünk magunkhoz.
Aztán egy nap egy szociális munkás hívott az iskolában, ahol tanítok, hogy vállalnánk-e egy négyéves kislányt, akinek a testvéreit már sikerült elhelyezni más családoknál. Mondtam, hogy nem tudjuk vállalni, és letettem a telefont.
Amikor kissé letörten visszamentem a harmadikos osztályomhoz, az egyik gyerek átölelt, és azt mondta: "Tanár néni annyira jó". Mintha egy vödör hideg vízzel öntöttek volna nyakon. Én, jó? Épp most utasítottam vissza, hogy segítsek egy négyéves gyereken. Éreztem, hogy ez a Szentlélek sugalmazása, így visszahívtam a szociális munkást, hogy magunkhoz vesszük a kislányt, amíg nem találnak állandó otthont neki.
A másik családhoz történő áthelyezés végül sohasem valósult meg. 14 év telt el azóta, hogy a Szentlélek ezt a pici, törékeny gyermeket hozzánk hozta. Azóta gyönyörű fiatal hölgy lett belőle, aki nagyon sok áldást és örömet jelent a családunknak.

Imádság: Urunk, segíts, hogy megértsük a Szentlélek hangját, és törődjünk azokkal, akik a legtörékenyebbek. Ámen.

Krisztust szolgálom, ha engedek a Szentlélek ösztönzésének.
Ana Sylvia Pedroza R. (Puerto Rico, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEVELŐSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek