2020. december 24. csütörtök

János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: "Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

Jn 1,15-18.

KARÁCSONY CSODÁJA

"Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd" - ami azt jelenti: Velünk az Isten! (Mt 1,23)

Lelkészfeleségként sokszor segédkeztem a karácsonyi jelenetnél az évek során. Emlékszem a papírkoronás bölcsekre, a pásztorok csíkos öltözékére, a papírszárnyú angyalokra és a csillogó glóriákra. De az élőképek közül leginkább az érintette meg a szívemet, amikor egy igazi kisbaba játszotta Jézus szerepét. Ez a csecsemő csupán pár hónapos lehetett. A Máriát játszó kislány óvatosan tartotta a bébit az ölében, nem akarta, hogy a gyermek sírjon vagy kicsússzon a kezéből.
Ahogy a háttérből néztem a csecsemőt, teljesen új módon éltem át annak az erejét és titokzatosságát, amit Isten sok-sok évvel ezelőtt véghez vitt. Isten, aki a világegyetem alkotója, úgy döntött, hogy az emberiség részévé válik egy tehetetlen kis csecsemő alakjában. Ahogy egy kisbaba örömöt és reményt hoz az újdonsült szülőknek, Jézus reményt hozott az egész emberiségnek azáltal, hogy felfedte Isten irántunk érzett szeretetét. Jn 1,18-ban olvassuk: "Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt". Ez a karácsony csodája. Jézus azért jött, hogy Isten tökéletes képét megmutassa.

Imádság: Istenünk töltsd meg hálával és dicsérettel szívünket, hogy megajándékoztál minket Fiaddal, Jézussal! Ámen.

Jézus a bizonyíték, mennyire szeret minket Isten.
Nancy J.Clark (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYI JELENETEK SZEREPLŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek