2020. december 27. vasárnap

Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni. Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát, amely miatt most fogoly is vagyok, hogy azt hirdethessem. Bölcsen viselkedjetek a kívül állók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.

Kol 4,2-6.

ALKALMAK MINDENHOL

Bölcsen viselkedjetek a kívülállók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. (Kol 4,5)

Egy vasárnapi istentisztelet után a mögöttem ülő fiatal nő megérintette a vállamat. Elmondta, hogy látogatóban van, és Isten arra indította, hogy velem imádkozzon. Nem akartam elmulasztani ezt az alkalmat. Elmondta, hogy mire van szüksége, megfogtuk egymás kezét, és együtt imádkoztunk.
Az imádkozás lehetőséget nyújt arra, hogy másokat Krisztus elé vigyünk, de nem ez az egyetlen útja ennek. Talán, adományokkal segíthetünk egy élelmiszer-elosztónak. Esetleg ismerünk valakit, aki éppen most jött haza a kórházból, és örülne egy meleg ételnek. Lehet, hogy egy új család költözött a szomszédságba, és egy barátságos fogadtatás segítene nekik, hogy otthonosabban érezzék magukat. Isten szeretetének bemutatására számtalan lehetőség nyílik, csak meg kell találnunk.
Még mindig rendszeresen imádkozom a fent említett asszonyért. Vajon kapott-e választ az imájára? Igazából nem szükséges ezt tudnom. Azt viszont tudom, ha másokhoz Isten szeretetével közeledünk, akkor Isten elrendezi a többit. Ezalatt éberen figyelnünk kell, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki minden alkalomból, amit Isten elénk helyez.

Imádság: Drága Istenünk! Segíts meg bennünket, hogy felismerjük a lehetőségeket! Adj bátorságot, hogy válaszoljunk szeretetedre, és azt megosszuk másokkal! Ámen.

Az imádság által megmutathatom másoknak Isten szeretetét.
Lorraine Baldus (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A MI IMÁINKAT KÉRIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek