2021. január 28. csütörtök

Mert Istenetek, az ÚR, istenek Istene és uraknak Ura. Ő a nagy, erős és félelmes Isten, aki nem személyválogató, és akit nem lehet megvesztegetni. Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek, szereti a jövevényt, kenyeret és ruhát ad neki. Szeressétek a jövevényt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptom földjén! Az URat, a te Istenedet féld, őt szolgáld, hozzá ragaszkodj, és az ő nevére esküdj! Őt dicsérje éneked, mert ő a te Istened, aki azokat a nagy és félelmes dolgokat tette veled, amelyeket saját szemeddel láttál. Atyáid hetvenen voltak, amikor Egyiptomba mentek, most pedig úgy megszaporított téged Istened, az ÚR, amennyi az égen a csillag.

5Móz 10,17-22.

ANGYALOK MEGVENDÉGELÉSE

Szeressétek hát a jövevényt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban! (5Móz 10,19)

Férjemmel meghívtuk magunkhoz az iráni Minát férjével egy kávéra és süteményre. Hét hónappal ezelőtt költöztek a városunkba egyetemi tanulmányaik befejezésére. Elmondták, hogy mi voltunk eddig az egyetlenek, akik meghívták őket a házukba.
Mina kis köszönő kártyáját olvasva eszembe jutott az a nyár, amit önkéntesként Tajvanon töltöttem. A nyelvet nem beszéltem, az étel nagyon szokatlan volt, a szokások teljesen újak voltak számomra, és ráadásul kinézetre is mindenkitől különböztem. De néhány idegen vendégszeretetének köszönhetően sikerült mindehhez hozzászoknom és jól érezni magam. Ez az élmény még jobban tudatosította bennem, hogy a külföldi diákok, migránsok, menekültek, menedékkérők és más jövevények hogyan érezhetik magukat egy új környezetben. Első kézből tapasztaltam, milyen üdítő, amikor egy idegen törődik az emberrel.
Valamilyen formában mindannyian idegenek vagyunk. Az izraeliek idegenek voltak Egyiptomban, Jézus kívülálló volt Jeruzsálemben és keresztényként itt a Föld nekünk is csak átmeneti otthonunk, mert az örökkévaló hazánk a mennyben van. Mindig kifejezhetjük szeretetünket és együttérzésünket. "A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg." (Zsid 13,2)

Imádság: Kegyelmes Istenünk, segíts mindig kimutatnunk jóindulatunkat és együttérzésünket az idegenek felé! Ámen.

Ma kimutatom vendégszeretetemet az idegenek felé.
Rebecca Bolin (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJONNAN VÁROSUNKBA KÖLTÖZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek