2021. január 30. szombat

És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

EGY ÉLŐ PÉLDA

...hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. (Ef 4,15)

Egy rövid tájékoztató beszédet követően, melyet az óvodás gyerekek szüleihez intéztem, a kis hároméves Miriam azt mondta édesanyjának, hogy tetszett neki a "prédikáció." Miriam édesapja annak a gyülekezetnek lelkésze, ami otthont ad az óvodának. A normális óvodás tananyagon túl bibliai történeteket is olvasok a gyerekeknek, és mindennap együtt imádkozunk az étkezések előtt. Ezek a hitbeli tevékenységek a napirendünk részévé váltak.
Ebben a zajos és néha kaotikusnak mondható 20 fős ovis csoportban vajon mennyi minden marad meg a gyerekekben a tanításomból? Gyakran az az érzésem, hogy talán nem követek el minden tőlem telhetőt az Istennek való szolgálatban. Azonban Miriam reakcióját látva rá kellett jönnöm, hogy tetteimmel és imáimmal Jézust mutathatom meg gyülekezetünk kicsiny gyermekeinek. Istent szolgálom mindenben, amit naponta teszek. A tanítványaim példaképeként hitre és Jézus követésére taníthatom őket. Lehet, hogy nem mondok prédikációt, de tetteim a hit élő példájává válhatnak. Mindannyian Istent szolgálhatjuk szavainkon és szeretetből fakadó tetteinken keresztül a gyermekek és felnőttek felé egyaránt.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts növekednünk a hitben, hogy szereteted élő példájává válhassunk! Ámen.

A napi feladataimban is Istent szolgálhatom.
Christine Roger (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÓVÓNŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek