2021. január 31. vasárnap

Amikor eljött a templomszentelés ünnepe, Jeruzsálemben tél volt. Jézus a templomban, a Salamon csarnokában járt. Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: "Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!" Jézus így válaszolt nekik: "Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk."

Jn 10,22-30.

MÁSOK VÉLEMÉNYE

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. (Jn 10,27)

Feleségemmel az újdonsült rokonaink látogatására készülődtünk, amikor észrevettünk néhány dolgot a ház körül, ami korábban egyáltalán nem zavart bennünket. Az étkészletünk kopottnak tűnt, a fapadló nyikorgott, és az ablakok sem voltak elég tiszták. Biztosak voltunk benne, hogy ezeket a vendégeink észreveszik. Még a jól gondozott rózsakertünk miatt is aggódtunk.
Amint ott üldögéltem a rózsabokrokat bámulva és azon töprengve, hogyan leszünk kész mindennel, hirtelen eszembe jutott, hogy életem túlságosan is mások véleménye körül forog. A másik ember, a kollégák, a jóbarátok és a családtagjaim tetszésének keresése elfoglalja gondolataimat, és kevés helyet hagy Istennek. Hagytam, hogy az emberek szavai elfojtsák bennem Isten szavát. De Isten nem akarja, hogy a körülöttünk lévők véleménye és kritikája gúzsba kössön minket. Isten gyermekeiként sokkal inkább az ő tetszését kellene keresnünk.
Isten véleménye számít leginkább. A másik ember nézőpontja megbízhatónak tűnhet sikereink és kudarcaink felmérésére, de igazán csakis Isten véleménye megbízható, hitelt érdemlő. Egyedül Isten tud megszabadítani bennünket a mások véleményének fogságából.

Imádság: Urunk, segíts meghallanunk téged azok között a hangok között, amelyek el akarják téríteni figyelmünket! Ámen.

Isten rólam alkotott véleménye az, ami számít.
Doug Lim (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET TÚLSÁGOSAN MEGKÖT MÁSOK VÉLEMÉNYE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek