2021. február 4. csütörtök

Illés a Hóreb-hegyen
Itt bement egy barlangba, és ott töltötte az éjszakát. Egyszer csak így szólt hozzá az ÚR igéje: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni. Az ÚR ezt mondta: Gyere ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt A földrengés után tűz támadt Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment, és megállt a barlang bejáratánál. Egy hang pedig így szólt hozzá: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni.

1Kir 19, 9-14.

AZ ÚR HANGJA

Ha engedelmesen hallgatsz az ÚRnak, a te Istenednek szavára, ha megtartod és teljesíted mindazokat a parancsolatokat, amelyeket ma parancsolok neked, akkor a föld minden népe fölé emel téged Istened, az ÚR. (5Móz 28,1)

A házunk egy park mellett van, ahol kora tavasszal gyakran sétálunk a kislányommal. Amikor a madarak tavaszi vándorlásukat kezdik, a parkot megtöltik énekükkel. Egyik nap egy kivételesen kellemes dallamra lettünk figyelmesek, de sehogy sem találtuk a hang gazdáját. Mondtam a lányomnak, hogy maradjunk csendben, és mindketten nagyon füleltünk. Némi kitartó figyelés után végre megpillantottuk a kis, szürke madarat, ami olyan szépen énekelt. De ehhez csendben kellett maradnunk.
Aznap este azokon a bibliai történeteken elmélkedtem, melyek valahogy kapcsolódnak a parkban átéltekhez. Néha panaszkodunk, hogy nem halljuk az Úr hangját. Pedig lehet, hogy csak azért, mert az elménket más gondolatok töltik be. Ilyenkor tehetjük ugyanazt, amit mi tettünk a lányommal, amikor megfigyeltük a madarat. Félretehetünk minden lényegtelen dolgot, imádságban elcsendesedhetünk, és koncentrálhatunk csak Istenre.

Imádság: Drága Urunk, segíts lecsendesíteni elménkben a zajt, hogy meghallhassunk téged, elfogadjuk, és megcselekedjük, amit mondasz! Ámen.

Meghallom Isten hangját, ha türelmesen figyelek.
Dmitri Semjonov (Rakvere, Észtország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTEN VEZETÉSÉT KERESIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek