2021. február 14. vasárnap

Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.

1Kor 3,6-9.

MAGVETÉS

Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta a növekedést. (1Kor 3,6)

Nagyon szeretek a kertben dolgozni. Csodálatba ejt, ahogy a piciny földbe vetett magok kikelnek és hatalmas növényekké válnak, aztán ízletes zöldségeket vagy csodálatos virágokat teremnek. A zöldségek az ételeim alapanyagaivá válnak, míg a virágok beragyogják a napunkat. Ha a kertben dolgozom, arra gondolok, micsoda bölcsesség az, amellyel Isten létrehozta a kicsiny magokat, hogy paradicsom, bab, uborka vagy zöldborsó teremjen. Az én munkám az, hogy előkészítsem a földet, és napos helyet biztosítsak a vetésnek. Ezután elvetem a magokat, és öntözöm őket, amikor szükséges. De "megnöveszteni" nem tudom a magot. Egyedül Isten képes arra, hogy növekedésnek indítsa a piciny magvakat.
A lelki életben mi is elvethetjük a hit magvait mások számára, amikor bizonyságot teszünk arról, amit Isten értünk tett. Ezt tehetjük a szeretet cselekedeteivel, vagy úgy, hogy továbbadjuk az evangélium örömüzenetét. Viszont nem mi fejezzük be a munkát, ahogy nem mi indítjuk növekedésnek és fejlődésnek a magvakat sem a kertben. Ellenben a vetésben és az öntözésben lehetünk Isten munkatársai.

Imádság: Atyánk, hadd vessük el a szeretet magvait, hogy te elhozhasd a növekedést! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Hogyan vethetném ma Isten szeretetének magvait?
Verner Guthrie (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉLELMISZEREKET TERMESZTENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek