2021. február 19. péntek

Amikor földetek termését learatjátok, ne arassátok le egészen a mező széléig, és ami aratás közben elhullott, azt ne szedjétek föl. Szőlődet se böngészd végig, és a szőlődben lehullott szemeket ne szedd föl. Hagyd ott azokat a nincsteleneknek és a jövevényeknek. Én, az ÚR vagyok a ti Istenetek! Ne lopjatok, ne hazudjatok, és csalással senki se károsítsa meg honfitársát! Ne esküdjetek hamisan nevemre, mert meggyalázzátok Istenetek nevét. Én vagyok az ÚR! Felebarátodat ne sanyargasd és ne rabold meg! A napszámos bére ne maradjon nálad másnap reggelig! A süketet ne szidalmazd, a vak elé ne vess gáncsot! Félj Istenedtől: Én vagyok az ÚR! Ne kövessetek el jogtalanságot az ítélkezésben! Ne légy elfogult a nincstelen javára, és ne kedvezz a hatalmasnak! Igaz ítéletet hozz honfitársad ügyében! Ne terjessz rágalmakat néped között! Ne törj felebarátod életére! Én vagyok az ÚR! Ne gyűlöld szívedben embertársadat! Fedd meg bátran honfitársadat, hogy ne légy részes a vétkében. Ne légy bosszúálló, se haragtartó néped fiaival szemben! Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az ÚR!

3Móz 19,9-18.

NÖVEKVŐ SZERETET

Amikor földetek termését learatjátok, ne arassátok le egészen a mező széléig, és ami aratás közben elhullott, azt ne szedjétek föl... Hagyd ott azokat a nincsteleneknek és a jövevényeknek. Én, az ÚR vagyok a ti Istenetek. (3Móz 19,9-10)

Gyülekezeti főiskolás csoportunkat átformálta a városunk polgárai között végzett szolgálat. 3Móz-t tanulmányoztuk, és az elhullott gabonaszemek otthagyásának gyakorlatáról, mint a felebarát iránti szeretet megnyilvánulásáról diskuráltunk. Az egyik nő azt kérdezte: "Miért csak az elhullottakat? Miért nem többet?" Mivel városban élünk, s sehol egy farm a közelben, létrehoztunk egy kertet, és elneveztük a "reménység mezejének". A magok a közösség iránti szeretetünkkel együtt növekedtek.
Felvetettük a "fordított tized" gondolatát. Otthagytuk a szemeket, és a termés nagyját elajándékoztuk. Első napunkon az a hölgy, aki a "miért nem" kérdést feltette, odaadott valakinek egy terménnyel teli dobozt, s azt mondta: "Olyan boldog vagyok, hogy találkoztunk! Ezt neked termeltük!" Szavai Isten iránti boldog engedelmességét és a felebaráti szeretetét tükrözték. A főiskolás csoport növekedett a szeretet ajándékával.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy mindennel ellátsz, amire szükségünk van. Segíts, hadd legyünk aktívak mások szolgálatában mindazzal, amit tőled kaptunk! Ámen.

Hogy vezet Isten az ajándékozásban?
Mike Medeiros (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A TELEPÜLÉSÜNK ÉHEZŐIT TÁPLÁLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek