2021. március 17. szerda

Jézus megkísértése
Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög. Miután negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította, és így szólt hozzá: Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: "Angyalainak parancsot ad, és kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben." Jézus ezt mondta neki: Viszont meg van írva: "Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!" Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: "Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.

Mt 4,1-11.

ISTEN MEGÉRT

Ekkor elhagyta őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki. (Mt 4,11)

Néhány évig harmadik osztályosokat tanítottam - ugyanabban a tanteremben, ahova én is jártam kisiskolásként. Minden tanév első napján körbeadtam az engem ábrázoló képet, és elmeséltem a diákjaimnak, hogy bizony régen én is az egyik itteni padot koptattam, én is a kis ivókutat használtam, és én is az öreg tábláról olvastam le a sok okosságot. A személyes történetem különösen hasznosnak bizonyult, mert az új helyzetben szorongó gyerekeknek ezzel kicsit megkönnyítettem a helyzetét. Így tudattam velük, hogy átérzem szorongásukat, nyugtalanságukat és izgalmukat, hiszen én is voltam "új gyerek" ugyanebben a teremben.
Keresztényként a Megváltót imádjuk, aki jól ismeri a szükségeinket és érzéseinket. Megnyugvás számomra tudni, hogy Jézus megérti az emberi örömöt és bánatot.
Isten elküldte Jézust, hogy köztünk éljen, és példát mutasson az életünkre. A Bibliát olvasva, tanulmányozva tudhatjuk, hogy Jézus első kézből ismerte a kísértést, éhséget, magányt, csalódást, gyászt, elutasítást és testi fájdalmat - csakúgy, mint a szeretetet, békét, örömöt, kedvességet és elégedettséget. Egy csodálatos Istent szolgálunk, aki könyörületes hozzánk.

Imádság: Urunk, csodálatos tudnunk, hogy nemcsak felismered, hanem meg is érted emberi szükségleteinket! Segíts közvetítenünk együttérzésed másoknak! Ámen.

Ma keresni fogom a lehetőséget, hogy együttérzéssel és könyörülettel fordulhassak embertársaim felé.
Sally Hassler (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT ÉS DIÁKJAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek