2021. március 21. vasárnap

URam, igéd örökké megmarad, szilárdan, akár az ég. Nemzedékről nemzedékre megmarad igazságod. Megszilárdítottad a földet, ezért áll rendíthetetlenül. Döntéseid szerint áll ma is, mert téged szolgál a mindenség. Ha nem törvényed gyönyörködtetne, elpusztulnék nyomorúságomban. Sohasem felejtem el utasításaidat, mert azokkal éltetsz engem. Tied vagyok! Szabadíts meg, hiszen utasításaidat kutatom. Arra várnak a bűnösök, hogy elpusztíthassanak, de én intelmeidre figyelek. Látom, hogy vége lesz mindennek, ami megvan, de a te parancsolatod végtelen.
Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem. Bölcsebbé tesz ellenségeimnél parancsolatod, és enyém marad az örökké. Minden tanítómnál okosabb lettem, mert intelmeiden elmélkedem. Értelmesebb vagyok a véneknél, mert megfogadtam utasításaidat. Nem lépek lábammal semmilyen rossz útra, hogy megtarthassam igédet. Döntéseidtől nem tértem el, mert te tanítottál azokra. Milyen édesek ínyemnek ígéreteid! Édesebbek, mint számnak a méz. Utasításaid értelmessé tettek, ezért gyűlölök minden hamis ösvényt.

Zsolt 119,89-104.

OLVASD EL A KÉZIKÖNYVET!

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

A fugázás nem egy nehéz munka, de miután kész lettem vele, nem voltam elégedett az eredménnyel. Rájöttem, hogy a szokásos hibát vétettem, nem olvastam el az útmutatót.
Ugyanígy viselkedem minden területen. Mikor bútort szerelek össze, ránézek a kész bútorra, és látom, hogy nem tökéletes. Vannak elemek, amiket háttal tettem bele vagy fejjel lefelé, vagy éppen szorul a fiók. Különösen hajlamos vagyok nem elolvasni az autóm kézikönyvét. Mindig ügyetlenkedve keresem az utasítást az út szélén állva, ha ködlámpára van szükségem, ha nem tudom, hogy kell az oldalsó tükröket megigazítani, vagy mikor kétszer egy évben átállítom az órát az autóban. A kézikönyvben minden válasz megtalálható, amit elfelejtek tanulmányozni.
A Biblia a legfontosabb kézikönyv, amit valaha olvastam, és elfelejtettem alkalmazni. Isten adott nekünk egy könyvet, ami segíthet az életben eligazodni. Bár nem ad direkt útmutatást minden egyes helyzetre, a Biblia irányelveket fogalmaz meg, amik képessé tesznek bennünket, hogy teljes életet éljünk.
Ha csak mellőzve a könyvespolcunkon áll, a Biblia pont annyira lesz hasznos, mint az én elhanyagolt kézikönyvem az autóban. A Biblia minden helyzetben vezetni tud bennünket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a Bibliát. Bátoríts minket, hogy olvassuk, és vezess minket, hogy alkalmazzuk az életünkre nézve! Ámen.

Mit tanulhatok ma a Bibliából?
Carol Purves (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A KÉZIKÖNYVÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek