2021. március 27. szombat

Amikor továbbhaladtak, Jézus betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

KITARTÁS

Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! (5Móz 6,5)

Néha nem sok kedvem van istentiszteletre menni. A leggyakoribb kifogásom, hogy nem készítettem elő a vasárnapi ruhámat. De az egyik barátom megkérdezte tőlem: "Akkor is használnád ugyanezt a kifogást, ha nem lenne kedved munkába menni?" Ha a munkámról van szó, miden tőlem telhetőt megteszek, hogy megtaláljam a megfelelő ruházatot és elkerüljem a munkahelyi hiányzást. A barátom kérdése elgondolkoztatott. Így tehát gyorsan elkészültem, és elmentem az istentiszteletre.
Lk 10-ben Mária időt szakított a mindennapi munkái közepette, hogy Jézust meghallgassa. Úgy gondolom, hogy gyakran készek vagyunk áldozatokat hozni azért, hogy magunknak és másoknak tetszésére legyünk. De Isten szeretete mindig vissza kell, hogy vezessen bennünket az oltárhoz, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19)
Isten imádata a kitartás és hála cselekedete mindazért, amit Isten tesz az életünkben. Ahogyan a zsoltáros mondja: "Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől." (Zsolt 121,4-5)

Imádság: Úr Jézus, segíts mindig hűségesen és fáradhatatlanul imádni téged, amint te is tanítottál minket: "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod... Ámen." (Mt 6,9-13)

Imádni akarom az Istent, akkor is, ha nehezemre esik.
Tomás Adao Calomba (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK KITARTÓ HITÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek