2021. április 2. péntek

Jézus a keresztfán
A megfeszített gonosztevők közül az egyik így káromolta őt: Nem te vagy a Krisztus? Mentsd meg magadat és minket is! De a másik megrótta, ezt mondva neki: Nem féled az Istent? Hiszen te is ugyanazon ítélet alatt vagy! Mi ugyan jogosan, mert tetteink méltó büntetését kapjuk, de ő semmi rosszat sem követett el. Majd így szólt: Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz a te királyságodba! Jézus így felelt neki: Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomban.

Lk 23,39-43.

A TAVASZ ÍGÉRETE

Bizony mondom neked, ma velem leszel a paradicsomban. (Lk 23,43)

Kora tavaszi nap volt. Az erdőben túráztam, az ég borult volt, és kopár fák vettek mindenfelől körül. Amikor egy dombra felmászva még a szél is feltámadt, úrrá lett rajtam a szomorúság. Isten nagyon távolinak tűnt abban a pillanatban.
Amikor azonban váratlanul megpillantottam egy száraz levélkupac alól kikandikáló apró, kék virágot, a búskomorság és a magányosság érzése azonnal elmúlt. Közeledett a tavasz, és bár én távol éreztem magam Istentől, emlékeztetőt küldött nekem.
Ha távolinak tűnnek is az áldások, Isten ígéretei - akárcsak a tavasz ígérete - be fognak teljesedni. Ha nem feledkezünk meg ezekről az ígéretekről, miközben Istenre várunk, még kézzelfoghatóbbá válhatnak. Hálát adhatunk Istennek, és emlékezhetünk a Jézussal együtt megfeszített haldoklónak tett ígéretre: Közel a Paradicsom!

Imádság: Drága Urunk, add, hogy a te világosságodra és a te dicsőségedre tekintsünk, ha a világ sötétnek látszik körülöttünk! Jézus nevében kérünk. Ámen.

A szomorúság idején Isten elküldi az öröm és reménység üzenetét.
Gary E. Crum (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEM KÉPES LÁTNI ISTEN SZÉPSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek