2021. április 15. csütörtök

A vérfolyásos asszony meggyógyítása
Miközben Jézus ezeket mondta nekik, íme, egy elöljáró ment hozzá, leborult előtte, és így szólt: A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog. Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt. És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony odament hozzá, és hátulról megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: Ha csak megérinthetem a ruháját, meggyógyulok. Amikor Jézus megfordult, és meglátta őt, így szólt: Bízzál, leányom, a te hited megtartott téged. És meggyógyult az asszony abban az órában. Amikor Jézus bement az elöljáró házába, és meglátta a furulyásokat meg a zajongó sokaságot, így szólt: Menjetek innen, mert nem halt meg a leányka, csak alszik. Azok pedig kinevették őt. Amikor azután kiküldték onnan a sokaságot, bement, megfogta a leányka kezét, mire az felkelt. És híre ment ennek az egész vidéken.

Mt 9,18-26.

ISTEN HŰSÉGE

Jézus azonban ezt mondta neki: Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét? (Jn 11,40)

Emlékszem arra a hihetetlen érzésre, amikor először hallottam születendő lányom szívverését. Másnap elkísértem feleségemet az orvosi vizsgálatra. Az előző napi örömöm hirtelen félelembe fordult. Az orvos azt mondta, hogy lányunk élete veszélyben van. Megrémültem, hitem megingott. Félelemmel teli gondolatok cikáztak a fejemben.
A pillanat azonban gyorsan elmúlt, amikor arra gondoltam, hogy Isten életem útján mindig megtartott engem. Tudtam, ha hiszem, hogy Isten mindig velem van, bármivel szembenézhetek, ami bekövetkezik. A mai olvasmányban a zsinagóga vezetőjének hite erős maradt lánya halálhíre ellenére is. Hite arra indította, hogy bízzon Jézus erejében, aki képes őt visszahozni az életbe.
Kétségekkel és nehéz helyzetekkel nézünk szembe az életben. De Isten a legjobbat szeretné nekünk - teljes élettel a Krisztus által nekünk szánt úton járni. Biztosak lehetünk abban, hogy Isten minden körülmények között hordoz minket, és hűséges marad hozzánk.

Imádság: Ó, Istenünk, hálásak vagyunk a te örökkévaló hűségedért a jó időkben és a nyomorúság közepette is! Ámen.

Isten irántam való hűsége megingathatatlan.
Jairón Otoniel Santana Suárez (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek