2021. április 17. szombat

Isten gondviselése
Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

KEGYELEM ÉS VIGASZTALÁS

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? (Mt 6,25)

Emlékszem a napra 2008-ban, mikor az apám cége csődbe ment. Kihallottam a kétségbeesést a hangjából, de nyolcévesen nem igazán értettem, mi történik. Mindig is apámra akartam hasonlítani, de akkor összezavarodtam és elveszettnek éreztem magam.
Ahogy teltek a napok, apám új állás után nézett. Minden nap reményteli hangon kérdeztem: "Megkaptad a munkát?" Ám minden alkalommal "nem" volt a válasz. Ahogy folytatódott a keresés, kezdtem elveszteni a reményt, s nem értettem, Isten miért engedi, hogy a családunk ilyen nehézségeken menjen keresztül. A következő hetekben apám kezdte észrevenni a hangom változását az állásinterjúk után. Mikor látta a reményem halványulását, azt mondta: "Brayan, tudom, hogy ismeretlen és nehéz időn megyünk keresztül, de tudnod kell, hogy Isten mindig gondoskodik rólunk - valahogyan, valami módon."
Megtanultam, hogy Isten a küzdelmekben is szeret minket, gondoskodik rólunk, és esélyt ad az élethez. Volt, hogy sok mindenem volt, volt, hogy kevés, de Isten kegyelme és vigasztalása sosem változott.

Imádság: Drága Istenünk, köszönünk mindent, amit adsz nekünk. Hadd érezzük áldásodat a nehéz időkben is! Ámen.

Ma keresem Isten áldását az életemben.
Brayan Orellana (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLÁSKERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek