2021. április 26. hétfő

Az ÚR nagy tetteinek dicsérete
Zarándokének.
Mikor jóra fordította Sion sorsát az ÚR, olyanok voltunk, mint az álmodók. Akkor megtelt a szánk nevetéssel, és örömkiáltás volt nyelvünkön. Ezt mondták akkor a népek: Hatalmas dolgot tett ezekkel az ÚR! Hatalmas dolgot tett velünk az ÚR, ezért örvendezünk.
Fordítsd jóra sorsunkat, URam, a délvidéki kiszáradt patakmedrekhez hasonlóan! Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni. Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezik, mikor kévéit hozza.

Zsolt 126.

KIÁLTÁS ISTENHEZ

Jézus könnyekre fakadt. (Jn 11,35)

Amikor a nővéremtől elbúcsúztunk a reptéren, nem tudtuk, milyen nehézségekkel szembesül majd. Fiatal volt, és orvosi képzést választott egy bentlakásos iskolában. Sosem könnyű azonban távol élni a családtól és a barátoktól.
Gyakran hívta fel anyánkat sírva, hogy abba akarja hagyni a kurzust, ám mi igyekeztünk erősíteni és bátorítani, ahogy csak tudtuk. Én is jártam bentlakásos iskolába, ezért pontosan tudtam, milyen nehéz, ha nincs egy váll, amin kisírhatja magát az ember.
Több mint nyolc év után örömmel néztem a diplomaruhába öltözött nővéremet és anyánkat, aki táncolva és énekelve ujjongott. Visszagondoltam arra, hogy anyánk milyen sokszor sírt, látva a lányát, aki csontsoványra fogyott a tanulmányi időbeosztása miatt.
Néha, mikor megpróbáltatásokon megyünk keresztül, úgy érezzük, hogy az egész életünk nehéz lesz. De akár csak a nővérem, aki felhívott, hogy elsírja nekünk a félelmeit, én is megtanultam, hogy mi is kiálthatunk Istenhez. Imádságban megoszthatjuk vele küzdelmeinket, és enyhülést találhatunk minden helyzetben. Függetlenül a nehézségeinktől Isten mindig fogja a kezünket.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatod imáinkat a nehéz időkben. Fiad nevében imádkozunk. Ámen.

Az imádság enyhíti a terheimet, és békét hoz nekem.
Hélder Moisés Mangumo (Maputo, Mozambik)

IMÁDKOZZUNK AZ OTTHONUKTÓL TÁVOL LÉVŐ FIATALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek