2021. május 3. hétfő

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

A FÉLELMETES LUFI

Ne félj, mert én veled vagyok! (Ézs 43,5)

Egyik nap a konyhában voltam, és hirtelen ugatni kezdett a kiskutyám a másik szobában. Odaérve láttam, mi történt; a kutya meredten bámulta az asztalon egy vázában lévő csokor virághoz erősített születésnapi lufit. A lufi alig lengedezett, de ez elég volt ahhoz, hogy nyugtalanítsa a kiskutyát. Én tudtam, hogy ez egy ártalmatlan dolog, de benne nagy szorongást keltett.
Gyakran történik hasonló olyan helyzetekben, melyeket nem értünk teljesen. Tizenéves koromban édesapám szívrohama fenyegetőnek tűnt számomra, félelemmel töltött el, hogy talán meg is halhat. Sok évvel később, mikor nálam jelentkezett szívroham, ugyanígy éreztem. Túlélem-e egyáltalán? Képes leszek-e folytatni a munkámat? Mi lesz a családommal?
Nagy megnyugvást találtam azonban hitemben, Isten ígéreteiben és az ő jelenlétében. A mai igeszakaszban egy vigasztaló és megnyugtató üzenet érkezik a Babilonban számkivetettségben szorongó zsidó néphez. Isten biztosítja őket, hogy még mindig velük van, és mindent a javukra munkál.
Jó tudnunk azt, hogy bármilyen félelemkeltő a helyzetünk, pl. betegség, munkahelyünk elvesztése, anyagi nehézségek miatt, ez lehetőség emlékezni Isten irántunk való szeretetére, kegyelmet és bátorítást nyerni a hitben való növekedésre.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts megszabadulni félelmeinktől, visszanyerni hitünket a bajok idején, és bízni, hogy keresztülvezetsz azokon! Ámen.

Isten jelenléte segít békességben és teljes bizonyosságban élni.
J. Leland Collins (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÉLELEMBEN ÉS AGGODALOMBAN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek